Çakal Carlos Sessizliğini Bozdu

“Devrimciyim ve hayatımın sonuna kadar öyle kalacağım”

Bir dönem CIA, MOSSAD ve Interpol başta olmak üzere pek çok istihbarat teşkilatı tarafından aranan Ilich Ramirez Sanchez’in hayatı birçok filme ve kitaba konu oldu. 1975’te Müslüman olduktan sonra Salim Muhammed adını alan Çakal Carlos, hayatının sonuna kadar devrimci olarak kalacağını belirtti.

Ilich Ramirez Sanchez, yıllarca istihbarat teşkilatlarından kaçmayı becerebildiği için “çakal, bin bir surat” gibi lakaplarla anıldı. Ünlü Hollywood yıldızları Bruce Wills ve Richard Gere’in de bulunduğu pek çok filme ilham oldu. “Silahlı mücadele benim seçimim değil, ne var ki kurşunları yelpaze ile püskürtmezsiniz.” mottosuyla zihinlere kazındı. 24 yıldır Fransa’da cezaevinde tutulan, hakkında onlarca kitap yazılan Çakal Carlos, 1975’te Müslüman olduktan sonra Salim Muhammed adını aldı. Dünya basınına uzun süredir konuşmayan Çakal Carlos, İzdiham Dergisi’ne açıklamalarda bulundu.

Kendini profesyonel bir devrimci olarak tanımlayan, her zaman fikirlerinin, düşüncelerinin arkasında durduğunu belirten Çakal Carlos, “Hayatımın sonuna kadar devrimci olarak kalacağım. Yarın özgürlüğüme kavuşsam da, hayatımın sonuna kadar hapiste kalsam da bu durum değişmeyecek. Venezuela’da devrimi yıktılar, ihanet ettiler. Venezuela’ya dönmemi istemiyorlar. Çünkü sabırlıyım, ayrıca hiç değişmedim. Türk avukatlarım beni iyi bilirler. 68 yaşındayım fakat hâlâ çok güçlüyüm.” dedi.

Hapishaneden çıkarsam kaostaki ülkeme geri dönerim

Özgürlüğün tanımını “herkes için eşit hak ve hukuk” olarak tanımlayan Çakal Carlos, “Ben bu özgürlük anlayışı için savaşıyorum. Eğer hapishaneden çıkarsam kendi ülkeme geri dönerim ve huzurun ülkeme geri gelmesi için çabalarım. Doğduğum yıl 1949’da ABD, İngiltere, Fransa gibi Venezuela da zengin ülkeler arasındaydı. Bugün Venezuela çok zayıf. Hâlbuki Venezuela büyük petrol yataklarına, altına, koltana sahip. Koltan önemli bir madde, günümüzde birçok şeyin yapımında kullanılıyor. Lityum, uranyum, bakır yataklarımız var. Her şeye sahibiz. Yapılan hatalar, iç ve dış düşmanlar ülkemi kaosa sürükledi. Ülkeme dönmeyi, barışı ve düzeni yeniden kurmayı istiyorum.” açıklamasından bulundu.

Hatalarım var ama mücadeleyi bırakmadım

İdeallerinden vazgeçmediğini vurgulayan Carlos, sözlerini şöyle tamamladı: “Hatalarım var, mükemmel değilim ancak başarısızlıklarım erdemli olduğum gerçeğini değiştirmez. Birçok kişi benim yok edilmemi istiyor ve o günü hasretle bekliyor. Günün birinde belki de öldürüleceğim. Ama yaşayan bir şehit olarak hâlâ hayattayım, mücadeleye devam ediyorum. Bundan da gurur duyuyorum. Örnek olmaya, başkalarını da direniş hususunda yüreklendirmeye son nefesimi verene dek devam edeceğim.”

 

Ilich Ramirez Sanchez (Çakal Carlos) kimdir?

Ilich Ramirez Sanchez, nam-ı diğer Çakal Carlos, 1949 yılında Venezuela’nın Caracas şehrinde doğdu. Annesi ve babası boşanınca 17 yaşında annesiyle birlikte Londra’ya gitti ve üniversiteyi London School of Economics’te okudu. Eylül 1968’de Venezuela Komünist Partisi aracılığıyla bir burs kazandı. Temmuz 1970’de Filistin halkının silahlı mücadelesine katılmak için Ürdün’e gitti. Adı, 1975’de Viyana’da düzenlenen OPEC toplantısına yaptığı baskınla daha çok duyuldu. 15 Ağustos 1994’te Sudan’dan Fransa’ya getirildi. 24 yıldır Fransa’da esaret altında bulunan ve halen Paris yakınlarındaki Poissy Cezaevi’nde tutulan Carlos, 1970’li yıllarda Fransa’da gerçekleşen bir kısım faili meçhul olayların sorumlusu olduğu gerekçesiyle şimdiye kadar yapılan yargılamalar sonucu 3 kez müebbet hapis cezası aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.