Prof. Dr. Sermin Kesebir’den “Bir Psikiyatristin Penceresinden Beyin Dalgalarının Ritmi” kitabı
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sermin Kesebir tarafından kaleme alınan “Bir Psikiyatristin Penceresinden Beyin Dalgalarının Ritmi” isimli kitap, Üsküdar Üniversitesi Yayınlarından okuyucusuyla buluştu. Kitabın bir derleme olmadığını belirten Prof. Dr. Sermin Kesebir, kitabın özgün fikirlerden, özgün sorulara verilmiş özgünBir Psikiyatristin Penceresinden Beyin Dalgalarının Ritmi yanıtlardan kaynak aldığını söyledi.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sermin Kesebir tarafından kaleme alınan “Bir Psikiyatristin Penceresinden Beyin Dalgalarının Ritmi” isimli kitap, okuyucusuyla buluştu.
Üsküdar Üniversitesi (ÜÜ) Yayınları tarafından yayımlanan “Bir Psikiyatristin Penceresinden Beyin Dalgalarının Ritmi” isimli kitapta aşağıdaki konu başlıkları yer alıyor:
“5G’yi Bekliyor muyuz?”, “Beyin Dalgalarının Ritmi, Entropi ve Kaos”, “Duygudurum Bozukluklarında EEG”, “Duygudurum Bozukluğunun Fizyopatolojisi: EEG İzdüşümü”, “EEG ile Değerlendirirken Duygudurum Bozukluğuna Boyutsal Yaklaşımın Farkı ve Önemi”, “Risk Etkenleri, Tedaviye Direnç, Dayanıklılık: Bipolar Olgular, Birinci Derece Yakınları ve Sağlıklı Bireylerin Karşılaştırılması, Mizacın Rolü”, “EEG Şizoafektif ve Bipolar Bozukluk Tanılı Olguları Ayırt Eder mi? A Kümesi Kişilik Bozukluklarının Rolü”, “EEG Unipolar ve Bipolar Bozukluk Tanılı Olguları Ayırt Eder mi?”, “İlk Atak Manide EEG: Çocukluk Çağı Travmalarının İzi”.
Kitabın bir derleme değil, özgün fikirlerden, özgün sorulara verilmiş özgün yanıtlardan kaynak aldığını vurgulayan Prof. Dr. Sermin Kesebir, “Bipolar EEG başlığı çift anlamlıdır. İlki bipolar bozukluk adını verdiğimiz duygudurum bozukluğundan esinlenmiştir ki bu bozuklukta depresyon ve mani dönemleri birbirini izler, birlikte yer alır. İkincisi ise EEG’nin iki uçlu yapısından esinlenmiştir. Yavaş ve hızlı dalganın biribiri ile uyumu. Doğada herşey zıddıyla var, gece, gündüz, yaz ve kış… Bu kitabın oluşumunda mutfağını sunan Sevgili Hocam Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü-Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, nöroloji penceresini her daim açık tutmuş Sevgili Hocam Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ’a saygı, sevgi ve teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Prof. Dr. Sermin Kesebir kimdir?
Prof. Dr. Sermin Kesebir, 1995 yılında Dokuz Eylül Tıp Fakültesini bitirdi. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalında tamamladı (2002). Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde mecburi hizmetini yaptıktan sonra, 2008’de Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde doçent unvanını aldı. 2009-2014 yılları arasında Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde eğitim görevlisi olarak, akut psikoz servisinin idaresini yürüttü. 2014 yılından bu yana Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde profesör öğretim üyesi olarak ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde ayaktan tedavi biriminde ve konsultan hekim olarak görevini sürdürmektedir.