ADİL EKONOMİK DÜZEN

ADİL EKONOMİK DÜZEN

Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan 41 yıldır faiz mikrobu hakkında uyarılarda bulunuyor ve Adil Düzende faizin kaldırılacağını açıklıyordu.

Adil ekonomik düzen seminerlerinde “Faiz; başkasının zararına doğan kazançtır: Adil Düzende asıl olan “para parayı doğurur” değil, “para, emek ve üretmek karşılığıdır” düsturudur. Faiz, çalışmadan veya üretmeden, başkalarının kazancını ve hakkını sömürmek, başka bir ifadeyle “üretmeden tüketme hakkı elde etmek” demektir ki bu açık bir haksızlık ve bir nevi hırsızlıktır.” diyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a bir türlü inanmak istemeyen Liberal- Kapitalist sistemin savunucuları faizsiz bir dünyanın olabileceğini kabul etmek istemiyorlardı.

“Adil Düzen’e geçilince üretim ve yatırıma “Faizsiz kredi veren” devlet bankası hemen faaliyete geçecektir.” diyen Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın açıklamalarına karşı Başbakan Erdoğan 2004 de bir konferansında “faiz bir dünya gerçeğidir” diyerek faizin olmadığı bir dünyayı hayal edemeyeceğini ortaya koyuyordu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ” 40 çeşit belanın mikrobu” olarak nitelendirdiği faizin kaldırılabileceği hatta eksi faizin uygulanabileceği gerçeği ABD’de gerçek oldu.

ABD, tarihinde ilk kez eksi faizle 10 milyar dolarlık tahvil satışı gerçekleştirilerek Liberalizmin kalesi olarak bilinen ülkede adeta Erbakan’ın faizsiz “adil düzen” kavramı gerçek oldu.

Yüzde eksi 0.55 olarak belirlenen 5 yıl vadeli tahvile satışın üç katına yakın talep geldi. Faizisiz bir dünyanın olabileceğini ortaya koyan bu satışın faiz yoluyla hiç emek harcamadan haksız olarak başka insanları sömürmekte olan ve oturduğu yerde büyük kazançlar elde edenleri rahatsız edecek gibi görünüyor.

Tevfik YAZICILAR

30-10-2010

27/10/2010 Tarihli Sabah Gazetesi

http://www.hurriyet.com.tr/abd-eksi-faizli-tahvil-satisi-gerceklestirdi-16135759

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.