Türkiye’de Instagram, Facebook’u Geçti

Türkiye’de Instagram, Facebook’u Geçti

Araştırmaya göre, Türkiye’de sosyal medya platformları arasında ençok Youtube kulanılıyor. Instagram ile Whatsapp, iki ve üçüncü sırayı paylaşırken, geçen yıl 1 milyon kullanıcı kaybeden Facebook dördüncü sıraya geriledi.

Türkiye’de sosyal medya platformlarının kullanma sıklığına yönelik araştırmada, Instagram’ın Facebook’u geçtiği belirlendi. İngiltere merkezli global sosyal medya ajansı We Are Social ve Hootsuite’nin “Dijital Türkiye 2019” araştırmasına göre, Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu yüzde 92’lik oranla Youtube.

Her 100 internet kullanıcısından 84’ünün tercihi olan Instagram ikinci, Whatsapp da yüzde 83’lük oranla üçüncü sırada yer alıyor. Geçen yıl 1 milyon kullanıcı kaybeden Facebook ise yüzde 82 ile dördüncü sıraya geriledi.

 

İlk 10 sırada yer alan diğer sosyal medya platformları ise şu şekilde sıralanıyor: Twitter (yüzde 58), Facebook Messenger(yüzde 57), Skype (yüzde 31), Snapchat (yüzde 31), Linkedin (yüzde 30),Pinterest (yüzde 28).

Geçen yılki araştırmada ilk 10 sıralaması  Youtube, Facebook, Whatshapp, Instagram, Facebook Messenger, Twitter, Google+,Skype, Snapchat ve Linkedin şeklindeydi.

Araştırma hakkında açıklama yapan Güçlü Kayral, Facebook’un güç kaybetse de 43 milyon abonesiyle hala Türkiye’deki en büyük sosyal medya platformu olduğunu anımsattı.

Instagram’a olan ilginin ise Facebook’a göre daha sade bir arayüz olması; görselliğin öne çıkması ve cep telefonlarından daha rahat kullanılması nedeniyle arttığını söyleyen Kayral, sonuçta iki platformun da Facebook’a ait olması nedeniyle bu farklılıkların bir şirket stratejisi olarak göründüğünün de altını çizdi.

Dijital Türkiye 2019 araştırmasına göre, Türkiye’de 52 milyon kişinin her gün 2 saat 46 dakikalarını sosyal medya platformlarında geçirdiklerini anlatan Kayral, şunları söyledi:

“Sosyal medyaya ilgi bu kadar yüksek olunca, bu insanlar, e-ticaret sektörünün öncelikli hedef kitlesi haline geldi. Aynı araştırmaya göre, Türkiye’de 39 milyon kişi e-ticaret müşterisi. Yani hala günün 2 saat 46 dakikasını sosyal medyada geçirip e-ticaret müşterisi olmayan 13 milyonluk bir kitle var. Dijital vitrinlere bakmakla yetinen 13 milyonu, online alşverişin avantajlarını anlatarak sosyal medya aracılığıyla dükkanlara ekmeyi başarırsak Bilişim Sanayicileri Derneği’ne (TÜBİSAD) göre halen 60 milyar lira olan e-ticaret pazar büyüklüğü 100 milyarı rahatlıkla aşar.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.