İnsan ve Hayat Dergisi 100. sayıya ulaştı
Mart 2010’dan beri yayın yapan aktüel kültür dergisi İnsan ve Hayat Haziran ayında 100. sayısına ulaştı.
Akademik ve popüler dergi anlayışını en güzel şekilde harmanlayan, makalelerini uzman görüşlerine dayandıran, yurt içi ve yurt dışı birçok yeri alanında inceleyen, farklı dilleri ve farklı kültürleri bir araya getiren İnsan ve Hayat Dergisi, 100. sayıya ulaşmanın gururunu on binlerce okuyucusuyla birlikte yaşıyor.
İnsan ve Hayat Dergisi adına açıklama yapan İnsan ve Hayat Dergisi Yayın Yönetmeni Harun Özdemir “Bugün dijitalleşen bir dünya var. İnsanlar her şeyi cep telefonlarından takip eder oldu. Basılı yayınlara ilgi azaldı. Fakat bütün bunların arasında okumayı seven ve sizden okunmak için bekleyişte olan insanlar da var. Biz bu yola çıkarken okurlarımıza karşı büyük sorumluluklarımız olduğunu biliyorduk. Onlara en doğru bilgileri ve ihtiyacı olan şeyleri vermeliydik. Kültür hayatının farklı kodlarını ilmek ilmek dokuduk. 100. sayıya ulaşmak bize, ülkemizde dergicilik adına insanların hayatlarına bir şeyler ulaştırabileceğimizi gösterdi. Ekip arkadaşlarımız, okurlarımız ve yazar kadromuzla 100. sayıya ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
SEÇKİN OKURUN SEÇEREK OKUDUĞUNA ŞAHİT OLDUK
100. sayıyla birlikte çok güzel bir atmosferde olduklarını belirten Özdemir sözlerine şu şekilde devam etti: “Her sayıda kapınızı aralıyoruz. Her okurumuza ulaşmayı ciddi bir vazife addediyoruz. Hepinizin ne kadar değerli, ne kadar kıymetli olduğunu tekrar vurgulamaya gerek duymuyoruz. Çünkü Anadolu topraklarındaki ‘Yiğit yüzüne karşı övülmez’ düsturunun bilincindeyiz. 100 sayı boyunca bizi ciddiyetle ve heyecanla takip eden, geri dönüşler sağlayan ve değerli yorumlarıyla bizlerin gelişmesine katkı sağlayan okurlarımız oldu. Biz buradan seçkin okurun gerçekten seçerek okuduğunu görmüş olduk.”
100 SAYIDA NELER YAPTIK
İnsan ve Hayat Dergisi’nin yayın hayatı boyunca yaptığı diğer icraatlardan bahseden dergi koordinatörü Ümit Yüksel ise “Tam 8 yıldır dergimiz aralıksız çıkmaya devam ediyor. Biz dergimizle beraber toplam 160 bin baskılı 15 kitap çıkardık. “Kıbrıs, Brezilya, Nijer, Gine, Madagaskar, Nepal, Bangladeş, Brunei, Banda Açe, Singapur, Malezya, Moğolistan, Kırgızistan, Kazakistan, Filipinler, Moritanya, Belçika, Mısır, Irak, Kenya, Pakistan, Gore, Cezayir, Malta, Çin, Timbuktu – Mali” olmak üzere 25 farklı ülkeye araştırmacı gönderdik ve oraların yaşantısını, kültürünü ve coğrafi özelliklerini okurlarımıza sunduk. Anadolu coğrafyamıza ait 83 araştırma yazısı yayınladık. Geleceğin yazarlarına yön vermek için, 5 bin öğrenciye yazarlık atölyesi düzenledik” dedi. Ayrıca Yüksel 100. sayıdan itibaren “Genç Hayat” isimli gençlere yönelik dergi ekini ücretsiz vereceklerinin altını çizdi.