Gazeteci Abidin Yağmur’un ilk öykü kitabı yayınlandı
Mersinli gazeteci Abidin Yağmur’un ilk öykü kitabı ‘Pazartesi’ çıktı. Kitapta, büyük kısmı Mersin’de geçen, günümüz toplumunda yalnızlaşmayı, ötekileşmeyi, işsizlik endişesini, acımazsızlığı ve şehir yaşamının koşturması içinde kayboluşu anlatan 14 öykü yer alıyor.
Mersin basınında uzun süredir muhabir ve köşe yazarı olarak görev alan Abidin Yağmur, yayınlanmamış öykülerinden oluşan ‘Pazartesi’ adlı ilk kitabını okuyucuların beğenisine sundu.
Kuzgun Kitap’tan çıkan ‘Pazartesi’, kitaba adını veren ve işsizlik sorununa farklı bir pencereden bakan öyküyle başlıyor. Kitapta yer alan ‘Kaldırım’, ‘Kıyıda Bir Çıplak Adam’, ‘Kedi Maması’, ‘Caddedeki Ölü’ öykülerinde de işsizlik, yalnızlık, ötekileşme temasını işleyen Yağmur, ‘KET’ adlı öyküsünde günümüzün toplumsal değer yargılarını mizahi bir dille eleştiriyor.
Yağmur, ‘Asker Parası’, ‘Eşeklikarınca’, ‘Patika’, ‘Dul Nevin’, ‘Öbür Çocuklar’, ’10 numara’, ‘Kasabada Unutulan’, ‘Gözlük’ adlı öykülerinde de hızla büyüyen şehirlere, bu şehirlerin içinde giderek yabancılaşan insanlara, çocuk işçiliğine ve şiddete odaklanıyor.
Öykülerinde sıradan insanların, sıradan günlerini, sıradan saatlerini anlattığını, fantastik kurgular yerine, yalın gerçeği aktarmayı istediğini belirten Abidin Yağmur, ‘Pazartesi’ adını verdiği öykü kitabının arka kapak yazısında okuyucuya şöyle sesleniyor: “Kahramanlar uzun boylu, atletik olur. Bizim kahramanlar belki kısa, belki biraz şişmanca. Kahramanlar acar olur, uyanık olur. Bizim kahramanlar belki kalender, belki biraz safça. Kahramanlar kafaya koyduğunu yapar, başarır. Bizim kahramanlar her işte yarım kalmıştır, belki biraz sakarca. Kahramanlar ellerini kollarını sallayarak mağrur yürür. Bizim kahramanlar elleri ceplerinde, dalgın yürür. Hikâye kahramanların hayatını anlatsak roman olurdu… Harbi kahramanların birer saatlerini, birer günlerini anlattık, hikâye oldu! ”