Aslan’ın Doğum Günü

ASLAN’IN DOĞUM GÜNÜ

Dinozor Çocuk, Hafize Çınar Güner’in kaleme aldığı Aslan’ın Doğum Günü adlı çok sevilen kitabını Berna Dörtpınar’ın yenilediği resimleri ve yeni boyutuyla yeniden bastı! Yeni taşındığı ormandaki arkadaşlarının getirdiği doğum günü pastalarını bir türlü beğenmeyen ve verdiği tepkiyle istemeden de olsa onları korkutan Aslan’ın hikâyesini anlatan kitap, minik okurlara arkadaşlık, önyargılar ve birbirini anlamak üzerine sevimli bir masal sunuyor. 

Hafize Çınar Güner’in yazdığı Aslan’ın Doğum Günü, Berna Dörtpınar’ın yeniden resimlediği yeni baskısıyla, Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’tan çıktı.

Yaşasın, bugün Aslan’ın doğum günü! Yeni taşındığı ormandaki arkadaşları doğum gününü hatırlayacak mıydı acaba? Aslan bunu çok merak ediyor. Neyse ki çok geçmeden kapısı çalmaya başlıyor. Tak, Tak, Tak! Arkadaşları ellerinde pastalarla kutlamaya geliyor ama Aslan gelen pastaları hiç mi hiç beğenmiyor. “Bööö… Hiç sevmem!” diye kükreyip duruyor. Peki bu işin sonu nereye varacak? Aslan gün bitmeden nasıl bir kutlama yapacak? 

Dinlemek, anlamak, empati kurmak ve farklılıklara dair eğlenceli bir masal.

 

HAFİZE ÇINAR GÜNER HAKKINDA

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında yüksek lisansını ise Yaratıcı Drama alanında tamamladı. İlköğretimde Yaratıcı Drama ve Eğitim İçin Tiyatro kitapları yayımlandı. Oluşturduğu sanat ve oyun yoluyla öğrenme tasarımları pek çok konferans, kongre programında ve dergilerde yer aldı. Yirmi beş yılı aşkın bir süre çocuklarla çalıştı yaratıcı drama ve tiyatro atölyeleri düzenleyerek oyunlar sahneye koydu. 2014 yılında yayımlanan ilk göz ağrısı “İyi ki Varsın Tilki Toni” adlı serisinin ardından ise şu ana kadar farklı yayınevlerinden yayınlanmış yirmiyi aşkın çocuk kitabı bulunuyor. Bir web sitesindeki “İlk Kitaplığım” adlı köşesinde resimli kitaplar hakkında yazılar yazıyor ve mevsimde bir defa olmak üzere Küçük Kitap Kurtları Buluşmaları düzenliyor. Yürüttüğü “Masal Yoga” atölyeleriyle kitabevleri, okullar, fuarlar, kütüphaneler ve parklarda pek çok çocuğu masallarla buluşturuyor. Okuma kültürünün yaygınlaşması adına çeşitli sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve yürütüyor. Mahallesinde kurduğu ve koordinatörlüğünü yaptığı Moda Çocuk Kitaplığı da bu projelerden biri. Cumhuriyet Kitap Eki’nin “Taş-Kâğıt-Makas” isimli çocuk ve gençlik edebiyatı sayfasının ardından şimdi ise Sanat Kritik’te çocuk edebiyatı üzerine eleştiri yazıları yazıyor. Eşi, oğlu ve kedileriyle birlikte Moda’da yaşıyor.

BERNA DÖRTPINAR HAKKINDA

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Özel Taş İlköğretim Okulu’nu bitirdikten sonra lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde üçüncülükle tamamladı. Işık Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden ikincilikle mezun oldu. Bir süre reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaptı. Daha sonra Almanya’da Pictoplasma Academy ve İspanya’da Picture Camp gibi önemli workshoplarda çocuk kitapları resimleme ve karakter tasarımı üzerine eğitimler aldı. 2018 yılında tasarladığı karakter, Berlin’de Pictoplasma karma sergisinde yer aldı. 2019 yılında İstanbul Modern’de Mario Levi’den Yaratıcı Yazarlık dersleri aldı. Şu anda kariyerine illüstratör olarak devam etmektedir. Aynı zamanda da çocuk kitapları yazmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.