ALTERNATİF BİR DÜNYA MÜMKÜN: “NE?”

ALTERNATİF BİR DÜNYA MÜMKÜN: “NE?”

Yazar Atıl Ünal, ilk romanı “NE?” ile sizi, gerçekleşmesi muhtemel bütün olasılıkları keşfetmeye, bakı’lar oluşturmaya çağırıyor. The Kitap Yayınları etiketiyle yayımlanan “NE?” okuyucuyla buluşmak için bugün raflarda yerini aldı.

Ya İstanbul’u Yıldırım Bayezid fethetseydi! Ne olurdu? Ya da şu kaza yapan otobüsün altında kalsaydınız… Olası bütün alternatif gerçeklikler için Elif’in bir bakması yeterli. Kahramanımız Elif İstanbul’da yaşıyor ve gücünün sınırlarını keşfetmeye çalışıyor. Özel durumunun farkında olan tek kişi ise sadece o değil. Bu hikâye, bir yandan kendini güvende tutmaya çalışan Elif’in, peşinde olanlarla son karşılaşmasını anlatıyor.

Romanın ana kahramanı ile bir yolculuğa çıkan yazar Atıl Ünal, gerçekleşmesi muhtemel bütün olasılıklardan sadece birinde yer alan Elif’in, günümüz İstanbul’unda geçen hikayesini ele alıyor. Başka evrenlerin gerçek olabileceğini Elif’le beraber keşfedeceğiniz “NE?” bugün okuyucuyla buluşmak için raflarda yerini aldı. 

Elif sonra Salih’i aramaya karar verdi. “Alo” sesini duyar duymaz anlatmaya başladı. “Bayezid alsın istiyorlar İstanbul’u, tarih değişecek, ya ben hiç doğmazsam o zaman ya da siz? Fatih Sultan Mehmet de olmaz, Aksak Timur Çin’i de alırsa, büyük ihtimalle Japonya’yı da, o zaman zaten Avrupa’yı da alırlar. Benim atalarım belki de hiç tanışmaz bile, başka bir dünya olacak! Salih Bey ne yapmalıyım?”

Başka bir yaşamı mümkün kılacak, var olan dünyayı yok edecek, yeni bir âlem var edecek, sonra onu da yok edecek bir güce mi sahipti? Ama bu gücün NE olduğu hakkında net bir fikri yoktu. Peki peşindekiler veya sözde onu koruyanlar KİM? NEDEN böyle karmaşık bir yapı kurmuşlar?

Her şeyin mümkün olduğu bir geçmiş, bugün ve gelecek… Elif’in sadece bakması yeterli… 

Atıl Ünal Kimdir?

Atıl Ünal, 1980’de Fethiye’de doğdu. İzmir Türk Koleji Fen Lisesi’ni bitir­dikten sonra, dereceyle Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni kazandı. Üniversitede derslerden ziyade kulüp faaliyetlerine ağırlık vermeyi tercih etti. Başta Boğaziçi Üniver­sitesi Oyuncuları olmak üzere Tiyatro Kulübü, Edebiyat Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü gibi çeşitli kulüplerde aktif olarak çalıştı.

Kişiliğinin şekillendiği bu yıllarda, sahne yazımı, kurgu oluşturma, dramaturji, olay örgüsü, imgelem konularında çalış­ma şansı buldu. BÜO Yıllık, Yazınca ve Mimesis gibi dergilerde aktif rol alan yazarın Brecht Tiyatrosu ve Aristoteles’in Poetika’sı üzerine kaleme aldığı metinler ilgili kaynaklarda referans olarak gösterildi. Sanat sepet, ışık dekor, edebiyat araştırma, seminer pa­nel, dergi afiş işlerine ayırdığı vakit yüzünden derslerine odak­lanamayan yazar, ailesinin ve arkadaşlarının zorlamasıyla okulu bırakma kararından vazgeçip son bir atakla diplomasını çekme­cesine koydu.

Çoğu memur çocuğu orta sınıf Türk genci gibi para kazanması gerekince kendini yakın hissettiği iletişim alanında çeşitli ajanslarda aktif olarak çalışmaya başladı. Yazarlık özlemini iletişim projeleri, basın bültenleri, marka içerikleri, reklam me­tinleri, sosyal medya kampanyaları yazarak yatıştırmaya çalıştı. Halen eşinin kurduğu dijital ajansta aktif olarak CEO’luk yap­makta, son birkaç yıldır da ilk aşkı yazarlığa işinin dışında vakit ayırmaktadır. Yazılarıyla yer aldığı Anlık Normal Dergi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır. NE? yazarın ilk romanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.