“Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı”na Başvurular Başladı

“Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” Başvurular Başladı

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin kültürel diplomasi potansiyelini geliştirmek ve alan tecrübelerini paylaşmak amacıyla Kültürel Diplomasi Akademisi kapsamında bir eğitim programı gerçekleştirecek.

Kapsamı ve geniş katılımı itibarıyla Türkiye’nin kültürel diplomasi üzerine ilk eğitim programı olma özelliğini taşıyan programın eğitmenleri arasında Prof. Dr. İlber Ortaylı, Alev Alatlı, E. Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Paulino Toledo, Leyla İpekçi, Ömer Tuğrul İnançer ve Ayşe Böhürler gibi önemli isimler bulunuyor.

Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanındaki akademik birikimini ve uygulama tecrübelerini paylaşmak ve Türkiye’nin kültürel diplomasi potansiyelini geliştirmek amacıyla “Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” gerçekleştirecek.

2 Mart’ta başlayıp 3 ay boyunca devam edecek olan program; Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, NATO ve Yunus Emre Enstitüsü gibi daha pek çok ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinde çalışmak isteyenler için büyük fırsat yaratıyor.

Katılımcılar, program kapsamında Türkiye’nin kültürel diplomasi pratiğini inceleyerek Türkiye’ye özgü entelektüel arka planın kültürel diplomasiye yansımalarını değerlendirecek.

Kamu diplomasisi, kültürel diplomasi, uluslararası ilişkiler alanlarından en yetkin isimlerden temel kavramları ve güncel uygulamaları öğrenecek katılımcılar, ulusal ve uluslararası proje tasarımı, geliştirme ve uygulama süreçlerini inceleme imkânı bulacak. Eğitim programı dâhilinde yapılacak atölye çalışmalarında katılımcılar öğrendiklerini uygulama ve projeye dönüştürme imkânı bulacaklar.

Kültürel Diplomasi üzerine düzenlenen geniş katılımlı ilk eğitim programı

Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı, Türkiye’nin kültürel diplomasi üzerine düzenlenen geniş katılımlı ilk eğitim programı olma özelliğini taşıyor. İstanbul’da gerçekleşecek ve 3 ay sürecek olan programda; Türkiye’nin kültürel diplomasi pratiklerine yön veren alan uzmanları, akademisyenler, diplomatlar, bürokratlar, gazeteciler ile dünyanın farklı kültürleriyle etkileşim içerisinde olan sanatçılar, bilim insanları, sporcular, iletişimciler ve sivil toplum uzmanları eğitimci olarak yer alacak.

Programın eğitmenleri arasında Prof. Dr. İlber Ortaylı, Alev Alatlı, E. Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Paulino Toledo, Leyla İpekçi, Ömer Tuğrul İnançer ve Ayşe Böhürler gibi çok sayıda isim bulunuyor.

Ayrıca kültürel diplomasi alanında faaliyet gösteren yabancı kurum ve kuruluşların temsilcileri de program kapsamında eğitim sürecine katkı sağlayacak.

Başvurular 15 Şubat’a kadar devam ediyor

Ulusal ve uluslararası arenada kültürel diplomasi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, bu alanda akademik veya profesyonel olarak çalışma yapmak ve Türkiye’nin kültürel diplomasi potansiyeline katkıda bulunmak isteyen herkes programa başvuru yapabilecek.

Seminer, söyleşi, panel, atölye ve eğitim odaklı farklı etkinliklerle zenginleştirilmiş programa başvurular, 15 Şubat’a kadar devam edecek. 3 ay boyunca hafta sonları gerçekleştirilecek eğitim programı 2 Mart’ta İstanbul’da başlayacak.

Detaylı bilgi ve başvurulara “kda.yee.org.tr” internet sayfasından erişilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.