Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ

“Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji” yayımlandı 

Dijital dönüşümünün finans dünyasını değiştiren etki ve sonuçları; “Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji” adlı kitapta anlatıldı. Finans alanında yetkin VakıfBanklıların dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen ve bu çalışmalara katkı sunan teorik çalışmaları ile deneyimlerinden yola çıkarak hazırlanan eser, finans ve teknoloji konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için önemli bir kaynak. 

“Finansta Bugünü Geçmişte Bırakan Zekâ: Finans ve Teknoloji”, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Recep Zafer ve Özellikli Krediler Yönetimi Başkanı Dr. Şükrü Mete Tepegöz’ün editörlüğünde, Nobel Yayınları’nın bilim kitaplığından çıktı. Alanında uzman VakıfBank çalışanları tarafından hazırlanan eser, finans dünyasında değişimin altyapısını oluşturan yapay zekâ, bulut teknolojisi, blockhain, merkeziyetsiz finans, 5G, makine öğrenmesi (ML), Nesnelerin İnterneti (IOT) gibi teknolojilere ilgi duyan okurlara finansın geleceğine dair bir perspektif sunuyor.  Sürdürülebilir bankacılık, ödeme sistemleri, kripto paralar, görünmez bankacılık, nörofinans, siber güvenlik, müşteri deneyimi, oyunlaştırma vb. alanlarda teknoloji kullanımına ilişkin gelişmeleri aktarıyor.

Finansın geleceğini şekillendiren teknolojilere ilişkin hazırlanan kitapta, “Yatırım Dünyasında Algoritmik ve Yüksek Frekanslı İşlemler”, “Bankacılıkta Yeni Yaklaşım: Girişim Bankacılığı”, “Yeni Nesil Bankacılık”, “Platform Bankacılığı ve Görünmez Bankacılık”, “Hyper-Connected Dünyada Bankacılık – 5G&IOT”, “Açık Bankacılık”, “Finans Sektöründe Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) Uygulamalarının Geleceği”, “Öğretim Teknolojilerindeki Yeni Gelişmeler Işığında Kurumlarda Öğrenme ve Gelişim Uygulamaları”, “Bankacılığın Geleceğinde Müşteri Deneyimi”, “Bankacılığın ve Banka Şubelerinin Dönüşümü”, “Finansal Gücün Doğasındaki Yön Değişimi (Nakitsiz Toplum), “Bankacılıkta İş Gücü ve Yetenek Dönüşümü”, “Nöroekonomi”, “Bankacılıkta Yapay Zekâ Uygulamaları”, “Makine Öğrenmesi Yöntemlerinin Risk Yönetimi Alanındaki Uygulamaları ve Tersine Mühendislik Çalışmaları”, “Finansal Teknolojilerde Büyük Veri ve Veri Madenciliği”, “Finansal Kuruluşlar İçin Bulut Teknolojisi”, “Hiber-Kişiselleştirme”, “Blockzincir&DEFI”, “Geçmişten Günümüze Oyunlaştırma”, “Bankacılıkta Siber Güvenlik Yönetişiminin Temelinde Güvenlik Operasyon Merkezi”, Paranın Teknolojik Serüveni: Dijital Paralar ve Kripto Paralar” bölümleri yer alıyor.

Kitaptan 

“Bu hızlı değişimin itici gücünü bugün dijital dönüşüm olarak adlandırıyoruz. Yapay zekâ (AI), bulut teknolojisi, blockhain, merkeziyetsiz finans (DeFi), 5G, makine öğrenmesi (ML), Nesnelerin İnterneti (IOT) gibi teknolojiler hayatın her alanında olduğu gibi finans dünyasında da değişimin altyapısını oluşturuyor. Bu altyapı üzerinde verinin etkin kullanımı, benzersiz müşteri deneyimi yaratılması, açık bankacılık, platform bankacılığı, kişiselleştirme, oyunlaştırma gibi iş süreçleri finansın geleceğini şekillendiriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.