“Kalbi Tutan Mektuplar” Raflarda

“Kalbi Tutan Mektuplar” Raflarda… 

TV programcısı, yazar Uğur Canbolat’ın son kitabı “Kalbi Tutan Mektuplar” Akıl Fikir Yayınları’ndan okuyucusu ile buluştu. Novella tarzında kaleme alınmış eserinde roman ile denemeyi harmanlayan Canbolat, gündelik meseleleri ele alırken kişiyi o konunun pek çok başka boyutlarına taşıyarak şaşırtmayı başarıyor. “Yaşanmışlıkların damıtılmış bir hali” olarak kaleme alınan mektupların oluşturduğu kitap, kişinin manevi kişisel gelişimine katkısı yönüyle de önem taşıyor. 

“Rüzgâr yine geldi ve kalbimin tam ortasından tuttu”

Akıl Fikir Yayınları’ndan çıkan “Kalbi Tutan Mektuplar” isimli kitabında Yazar Uğur Canbolat, okurlarına şöyle seslendi:

“Rüzgâr yine geldi ve kalbimin tam ortasından tuttu. Kanat çırparak geldiler gönül ülkesinden. Yaprak, yaprak. İllice mevsimler gördüler, nice bulutlarla gölgelendiler. Çok ırmaklar geçip açık denizler aştılar. Geceye gece, gündüze gündüz demeden uçtular. Önce bir kalbi tuttular, tam ortasından. Isıttılar.

Sonra, kalem kalbe göç etti, sığındı. Can buldu kelimeler. Ardından mavi kelebekler gibi sahiplerini aradılar. Buldular. O kelebekler ki; konacakları yürekleri arıyorlardı nicedir. O kalp ki, ne vakittir bekliyordu kelebeklerini… Buluştular…

Ve hece kuşları… Sinelerinde hasret tüten kelimeleri vardı. Sundular sahiplerine… Bu kelimeler, O kelimelerdi işte…”

Mektup, kadim kültür geleneği…

Mektupların kadim kültürümüzün bir geleneği olduğunu belirten yazar Uğur Canbolat,  “Âlimler talebelerine, mürşitler taliplerine mektuplar yazmıştır. Bu mektuplarda onların ilmî ve mânevî gelişimleri dikkate alınarak öğütler verilmiştir. Hak yoldan sapmamaları ve hevalarına uyup yanlışa düşmemeleri için ikazlarda bulunmuşlardır. Prensipler ortaya koymuşlardır. ‘Mektubat’ adıyla neşredilen kitapları çoğumuz hatırlarız” dedi.

Yaşanmışlıkların damıtılmış hali mektuplarda dile geldi 

Kitapta yer alan mektupların “kalbini tutan, ısıtan hatta yer yer eriten mektuplar” olduğunu belirten Uğur Canbolat, “Bir oluş, kavruluş süreci. Hesaplaşma, sonuca ulaşamama, alabora olma halleri. İniş çıkışları bol yani. Bir nevi kendiyle cebelleşme sonrasında kalbin taşma hâli… Kitapta anlatılan yaşanmışlıkların damıtılmış şekli mektuplarda dile geldi” ifadelerini kullandı.

Mektup meşgul çalmaz… 

Kitabın, manevi kişisel gelişim yönüyle de değer taşıdığını vurgulayan Uğur Canbolat, “Kitap benim şahsi yaşayışıyım açısından bu nitelikte. Manevi obezliğimize dikkat çekmeye çalışıyor. Çeperde yaşamak yerine merkeze çağırıyor. Yani kalbe davet ediyor. Merkezlenmemizi diliyor. İfrat ve tefrit davranışlarımıza vurgu yaparak dengeye işaret ediyor. Dengeye gelmeden denk olamıyoruz. Hep yarım kalıyoruz. Metin olamıyoruz. Aziz olamıyoruz. Elzem olanları kaçırıyor fantezi seviyesindeki konuları ana gündem yapıyoruz. Yazar Cihat Zafer ‘Mektup meşgul çalmaz’ demişti. Ben de katılıyorum. Meşgul çalmıyor ulaşıyor muhatabına” diye konuştu.

Okura özel imzalı… 

İçinde yaşadığımız zor pandemi şartlarına rağmen kitabının okuyucusuyla hızlı bir buluşma gerçekleştirdiğini belirten Uğur Canbolat, www.kitapoba.com sitesinde kitaplarının okurlara özel olarak imzalı şekilde buluşturulduğunu söyledi.

Canbolat’ın 7. kitabı

Üsküdar Üniversitesi’nde birçok alandaki çalışmalarını uzun yıllardır sürdüren Uğur Canbolat’ın “Gerçek Âlim, Gerçek Âşık Haluk Nur Baki”, “Portreler”, “Psikoloji Konuşmaları”, “Geldim Ama Yoktun”, “Hikâyeler Hep Yarım” ve “Aklımda Olduğun Aklında Olsun” adıyla yayımlanmış 6 kitabı daha bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.