Çocuk Onuru İçin Bir Vicdan Seferberliği: Mustafa Ruhi Şirin’den Tarihi Çağrı
Şair, Çocuk Hakları Savunucu ve Çocuk Vakfı kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, 31 Mart 2026 tarihinde yayımladığı sarsıcı basın duyurusuyla, dünya genelindeki soykırımcı politikalara ve çocuk katliamlarına karşı onur mücadelesini başlattığını ilan etti. “Hayatın en anlamlı şiiridir çocuk” diyen Şirin, barışın güneşini doğduracak tek gücün çocuk onuru olduğunu vurgulayarak, insanlık medeniyeti düşmanı odaklara karşı net bir tavır sergiledi.
Şirin açıklamasında, savaşın en ilkel şiddet biçimi olduğunu ve her zaman önce en zayıfları, yani çocukları ve kadınları yok ettiğini belirtti. 7 Ekim 2023’te başlayan süreçten, 28 Şubat 2026’da İran’da 168 çocuğun şehit edildiği saldırılara kadar uzanan trajedilere dikkat çeken yazar; işgalci İsrail ve Amerika’nın başını çektiği terör politikalarına karşı savaşmaya karar verdiğini duyurdu. Gazze, Filistin, Doğu Türkistan, Irak ve Suriye başta olmak üzere dünyanın her yerindeki mazlum çocuklar adına taraf olduğunu belirten Şirin, onurlu yaşamanın doğmuş ve doğacak her çocuk için ölümü göze alabilmekten geçtiğini ifade etti. “Söz bittiği için savaş başlıyor” diyen usta kalem, tüm vicdanlı insanları yedi kıtada barış ve kardeşlik yürüyüşünü başlatmaya çağırarak sordu: “Siz hazır mısınız?”
İşte o basın açıklaması:
Şair, Çocuk Hakları Savunucusu ve Çocuk Vakfı kurucusu Mustafa Ruhi Şirin’in dünyanın her yerinde soykırımcı devletlere karşı açıklaması:
‘’Dünyanın her yerinde insanlık düşmanı, merhamet, insaf yoksunu, soykırımcı devletlere karşı savaşmaya hazırım.’’
Hayatın en anlamlı şiiridir çocuk
Bütün şiirler de çocuk için yazılır
Çocuktur, sabah gibi barışın güneşini doğduran
Şiirin ikiz kardeşidir onur
Şiirsiz ve ölüdür onursuz hayat
“Savaşın bütün yüzleri karadır, çirkindir, trajiktir. Savaş önce zayıf olanları- çocukları, kadınları- ezer, yok eder. Savaş, insanlık. onuruna karşı kabaran şiddetin en ilkel biçimidir. Barışın ise tek yüzü vardır, o da esenlik mevsimidir. Barış içinde merhamet, şefkat, dayanışma, umut taşır.
Yeryüzünün Dünya Çocuk Barışı ile esenliğe kavuşacağı umudumu henüz yitirmedim. Elbette bir gün mutlaka vicdanlı insanlar kardeşlik ve barış yürüyüşünü başlatacaktır yedi kıtada.
Çocuk onuruna saygı çağı başlayıncaya kadar onurumu ancak çocuklar için savaşarak koruyabilirim. Çünkü onurlu yaşamak önce doğmuş ve doğacak her çocuktan yana taraf olmak ve çocuklar için ölebilmeyi göze almaktır. Söz bittiği için savaş başlıyor, oysa söz insana, insanlığa aittir ve değerlidir.
Terör devletleri İsrail ile Amerika’nın 7 Ekim 2023 tarihinde başlattığı soykırımda ve 28 Şubat 2026’da İran’da 168 çocuğumuzu şehit ettiklerinde İsrail ve Amerika’nın savaş güçleri ile savaşmaya karar vermiştim.
Bundan böyle Gazze–Filistin, Irak, Suriye, İran, Doğu Türkistan ve Hindistan başta olmak üzere, dünyanın her yerinde insanlık medeniyeti düşmanı soykırımcı devlet güçlerine karşı savaşmaya hazırım. Dünyanın bütün vicdanlı insanlarını kardeşliği ve barışı savunmaya çağırıyorum: Siz hazır mısınız?”