Çingeneler

Ayrıntı Yayınları’dan bilimkurgu severlere uzayın derinliklerinden gelen bir kitap: Carter Scholz’un kaleme aldığı Çingeneler çıktı! Harabeye dönmüş Dünya gezegeninden kaçış yolu arayan bir grup bilim insanının başka bir gezegende yaşam bulmak umuduyla çıktığı tüyler ürpertici yolculuğu anlatan Çingeneler, okurları kalp kırıklıkları ve umut arasındaki çarpışmaya ortak ediyor. Kitapta aynı zamanda yazarın üç farklı öyküsü ve Terry Bisson ile gerçekleştirdiği söyleşi de okurları bekliyor. 

Bağımsız yayınevi PM Press’in kitaplarını Bilimkurgu Dizisi kapsamında Türkiye’deki bilimkurgu tutkunlarıyla buluşturan Ayrıntı Yayınları, Geniş Ovaların Mamutları, Daha Geride Kalanlar, Geceyarısı Gezegeninden Raporlar, Harika Güzel Yarınlar, Lucky Strike, Modem Zamanlar 2.0, Tekinsiz Bölge, Vahşi Kızlar ve Uzayda Şehvet’in ardından seriye şimdi de Carter Scholz imzalı Çingeneler’i ekledi.

Carter Scholz’un 2002’de yayımlanan “Radiance” üçlemesinden sonraki ilk büyük işi olan Çingeneler, yıldızlararası bir macera sunuyor. Bilimkurgu severler, Çingeneler’in geleneksel bilimkurgu atmosferini aşan hikâyesiyle kalp kırıklığı ve umudun çarpışmasına şahitlik ediyorlar. Kitapta ayrıca, Scholz’un Tanrı’nın Dokuz Milyar Adı, Amerika Muafiyet Birleşik Devletleri ve Sahte Para adlı öyküleriyle birlikte, Terry Bisson ile yaptığı “Teçhizat. Yemek. Kayalar” başlıklı röportaj da yer alıyor.

“Aklıma Calvino, DeLillo ve David Foster Wallace geliyor… Scholz analitik, gerçekçi, edebi, hayali ve duygusal olanı birlikte dokuyor.” Boston Globe

“Scholz’un yazını enerji, zekâ ve kara mizahla bezenmiş.” Publishers Weekly

“Ülkede Scholz’un yazım tarzıyla eşleşebilecek başka bir yazar daha olduğundan şüpheliyim.” Karen Joy Fowler

“Yalnızca entelektüel açıdan kışkırtıcı değil, aynı zamanda duygusal olarak zengin, hatta doygun.” Washington Post Book World

“Ağırbaşlı, sürükleyici.” New York Times Book Review

İpek Yardımcı’nın Türkçeleştirdiği Çingeneler, raflarda ve internet satış sitelerinde!

CARTER SCHOLZ HAKKINDA

New York’ta doğup Doğu Yakası’nda eğitim gören Carter Scholz 1970’lerde Kaliforniya’ya yerleşti ve bir daha asla arkasına bakmadı. Piyanoda klasik müzik eğitimi almıştır. Şu an The Inside Men gru­bunda bebop piyanisti olarak çalmaktadır. Derin uzay astronomu ve tanınan bir spekülatif kurgu yazarıdır. Bilimkurgu yazılarının yanı sıra, eserleri arasında; televizyonda yayınlanan New Twilight Zone için yazdığı bir bölüm, Frog Peak Music grubu için yaptığı 8 Pieces adlı bir “bilgisayar müziği” CD’si ve Kenneth Rexroth’un eserleri hakkında yazdığı bir astronomik yorum yazısı bulunur. Carter Scholz, Berkeley’de yaşıyor ve zaman zaman Sierra Nevada’nın yüksek tepelerinde konaklıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.