“Aidiyet Bahçesi” ile Bozcaada’da Ekolojik Sanat Buluşması
Neslihan Yetişkin’den Bozcaada’da “Aidiyet Bahçesi” Sergisi
Ekolojik sanatçı Neslihan Yetişkin, doğanın döngülerinden ve yeniden kök salma pratiklerinden ilham alan yeni kişisel sergisi “Aidiyet Bahçesi” ile sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, 1–15 Eylül 2026 tarihleri arasında Bozcaada Itırlı Bahçe ev sahipliğinde kapılarını açıyor.
Bitkilerin Göçünden İnsanın Belleğine Uzanan Kökler
“Her bitki doğduğu yerde kalmaz. Tohumlar rüzgârla, suyla ve zamanla başka topraklara ulaşır…” düşüncesinden yola çıkan sergi; insanın yer, ev, hafıza ve aidiyet kavramlarıyla kurduğu bağı sorguluyor.
Aidiyeti sabit bir mekâna bağlı kalmak yerine zaman içinde taşınan, yeniden filizlenen ve değişen bir bağ olarak ele alan sanatçı, insanın yer değiştirme serüvenini bitkilerin yayılma süreçleriyle paralel bir düzlemde kurguluyor.
Kadim Boya Reçeteleri ve Ekolojik Dönüşüm
Kimyasal boyalara karşı gelişen hassasiyetinin ardından rotasını doğal materyallere çeviren Yetişkin; Anadolu’nun geleneksel boyama kültürünü çağdaş bir dille yeniden yorumluyor.
Balmumu batik, siyah havuç, meşe palamudu, pas ve doğal pigmentlerle keten kumaşlara hayat veren sanatçı, doğayı yalnızca bir esin kaynağı olarak değil, zamanla dönüşen canlı bir üretim ortağı olarak sergiye dahil ediyor.

Altsayfa sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



Yorum gönder
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.