Osmanlı İmparatorluğu’nda Hükümran Bir Arnavut Aile BUŞATLILAR

Osmanlı İmparatorluğu’nda Hükümran Bir Arnavut Aile BUŞATLILAR

Halim Araz tarafından kaleme alınan, Arnavutluk Tarihi’nin 17. yüzyıl ikinci yarısı ile 18. yüzyıl ilk yarısını kapsamlı bir şekilde inceleyen “Osmanlı İmparatorluğu’nda Hükümran Bir Arnavut Aile BUŞATLILAR” kitabı yayınlandı.

Arnavutluk’un köklü ve hükümran ailesi Buşatlılar hakkında olan eser, Arnavutluk Tarihi’nin 17. yüzyıl ikinci yarısı ile 18. yüzyıl ilk yarısını kapsamlı bir şekilde incelenmektedir. İşkodra’da yerleşik olan Buşatlılar ailesi, Arnavutluk’un Osmanlı Devleti tarafından fethedilmesinden sonra Müslümanlığı kabul etmiştir. İşkodra’nın Osmanlı Devleti tarafından fethedildiği tarihten, 1757 yılına kadar olan zaman diliminde bu ailenin birçok ferdi İşkodra Sancağı’nı yöneten kişiler arasında yer almıştır.

1757 yılında ise Buşatlı Mehmed Paşa, İşkodra’nın yönetimini eline geçirdikten sonra “İşkodra Paşalığı” kurulmuş ve 1757-1831 yılları arasında 74 yıl boyunda Buşatlı Ailesi (Familja e Bushatllive / Bushati Family) babadan oğula İşkodra’yı yönetmiştir. Halim Araz tarafından kaleme alınan “Osmanlı İmparatorluğu’nda Hükümran Bir Arnavut Aile BUŞATLILAR” kitabı İşkodra Paşalığı’nı yöneten altı Buşatlı paşanın yaşamları ve Osmanlı Devleti ile beraber hareket ettikleri veya Osmanlı’ya başkaldırdıkları dönemleri tarihseverler ile buluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.