Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu

Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında yer alan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğindeki “Düşünceler/İşler” isimli yeni kitabı düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Kitap; 2004’ten bu yana Nevzat Sayın’ın mimarlık yaz okulları, konferanslar, jüriler, yazılar, atölye çalışmaları paralelinde sürdürdüğü mimarlık üretimlerini derleyen bir arşiv niteliğinde. Mimarın, kütle, topografya ve programın kurduğu ilişki ile biçimlenmiş, “mimarlığın temel meselesi” olan etkileyici bir atmosferin peşindeki projeleri; kitapta eskizler, teknik çizimler, fotoğraflar ve metinlerle desteklenerek okuyucuya aktarılıyor.

Tansel Korkmaz editörlüğünde 2004 senesinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Düşler, Düşünceler, İşler”in devamı niteliğindeki bu kitap, Nevzat Sayın’ın “yaşamsal uğraş” olarak adlandırdığı mimarlık üretimlerinin yanı sıra, kurmaca işlerini ve düşünce biçimini de açığa çıkarıyor.

Mimarlık, kültür ve sanat dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, “mimari yayınlar” üzerine değerlendirmeleri içeren bir de söyleşi düzenlendi. Nevzat Sayın moderatörlüğündeki söyleşiye, Tansel Korkmaz ve İhsan Bilgin konuşmacı olarak katıldı. Söyleşinin ardından Nevzat Sayın kitabını imzaladı.

Türk Ytong’un katkılarıyla, Yapı Kredi Yayınları ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Nevzat Sayın Kimdir?

1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980’e kadar sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984’e kadar usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986’ya kadar bilgi/görgü arttırma gezileri yaptı. 1986’dan bu yana farklı büro yapılanmaları ile mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. Yurtiçi ve yurtdışı mimarlık ödüllerine aday gösterildi ve ödüller aldı. 2004’te “Düşler, Düşünceler, İşler” adlı kitabı; 2015’te, “Bir Yapı Kitabı”, 2019’da “Düşünceler/İşler” kitabı yayımlandı. NSMH adı altında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki, eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, konferanslar, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam ediyor. Çalışmalarının bir bölümünü mimarlık yazıları, röportajları, sergileri ve yayınları oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.