28 ŞUBAT BU DEFA SANATIN DİLİYLE ANLATILDI

28 ŞUBAT BU DEFA SANATIN DİLİYLE ANLATILDI

28 Şubat bugüne kadar arşiv çalışmalarıyla, gazete, dergi ve televizyon haberleriyle, kitaplarla, belgesellerle anlatıldı. Bu defa konuyu sanatla anlatmak üzere yola çıkan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, ortaokul ve lise öğrencileri için bir çalışma başlattı. “Sanatın Diliyle 28 Şubat” isimli projede imam hatip öğrencileri 28 Şubat’ı çeşitli dallardaki sanat eserleriyle anlattı. Eserler, İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla izleyiciyle buluştu.

ÖNDER Kültür-Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen programa İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın, ÖNDER Genel Başkan Danışmanı Sabri Otağ, Genel Başkan Yardımcısı Serap Dönmez ve İsmail Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Özcan Taş, imam hatip lisesi öğrencileri ve diğer davetliler katıldı.

İmam hatip nesline karşı yapılmış darbe

Programda bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkan Danışmanı Sabri Otağ,

“En kara günlerden biri olan 28 Şubatı anlamaya, unutmamaya çalışacağız. Bugün burada bu sebeple toplandık” dedi. “28 Şubat niçin yapıldı?” diye sorulduğunda bu milletin değerlerine ve imam hatip nesline karşı yapılmış bir darbe olduğu cevabını verdiğini belirten Otağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birileri çıktı eğitimin önüne en büyük engeli koydu, kesintisiz eğitim dayatmasıyla imam hatip nesli ve meslek okullarının önüne engeller çıkarıldı. Katsayı zulmü, başörtüsü zulmü uygulandı. Eğitim hakkı engellenemez dedik. O günlerde en dik duran STK’lar arasında ÖNDER vardı. ÖNDER bugün 60. yılını kutluyor. Kurulduğundan bu yana imam hatip camiasının haklarını savunma gayretini gösterdi, hala bu mücadeleyi veriyor.”

Hak ve özgürlüklerin önü kesildi

İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Osman Günaydın da konuşmasında 28 Şubat’ın insan hakları açısından özgürlüklerin katledildiği bir dönem olduğunu belirterek, “Yıllarca hak ve özgürlüklerin önü kesildi. Bu da bizi geri bıraktı. Hürriyet ortamı olmadan insan birşey üretemez” dedi. O günlerin artık geride kaldığını ifade eden Günaydın, “İnşallah bundan sonra böyle sıkıntılara, önümüzü kesen engellere, badirelere rastlamayız. Ama bunlar, biraz da bizlerin çalışmasına bağlıdır” diye konuştu.

Şiir, müzik, resimle anlattılar

Protokol konuşmalarından sonra öğrencilerin sahne performanslarına geçildi. Kadıköy Ahmet Sani Gezici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Serra Ertan’ın 28 Şubat’a ilişkin röportajının ardından, Üsküdar Hakkı Demi̇r Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, 28 Şubat’ı müzikle anlattı. Öğrenciler Ağlama Karanfil ile söz ve müziği kendilerine ait olan Esaretin Bedeli isimli parçaları seslendirdi. Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eymen Enes Çalık da Erdem Beyazıt’tan şiir okudu. Beylikdüzü Ahmet Beyaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 17 kişilik Mescit Tiyatrosu ise, “28 Şubat için bedel” isimli oyunlarını sergiledi. Öğrencilerin yaptığı resimler de Yenikapı Metro İstasyonu Marmaray girişinde üç gün boyunca sergilenecek.

9 okul, 90 öğrenci

İstanbul’daki imam hatip ortaokulları ve liseleri arasında düzenlenen “Sanatın Diliyle 28 Şubat” isimli çalışmada, önce öğrenciler 28 Şubat’a ilişkin çeşitli programlarla bilgilendirildi. Arkasından ilgilendikleri sanat dallarında konuyla ilgili eserler üretmeleri istendi. 9 ortaokul ve liseden toplam 90 öğrenci projeye dahil oldu. İmam hatip öğrencileri, röportaj, tiyatro, resim, karakalem, karikatür, fotoğraf, şiir ve müzik alanlarında çeşitli eserler verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.