2010 Eurovision Şarkı Yarışması

2010 EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASINDA TÜRK KÜLTÜRÜ

Bir yanda İstanbul 2010 Kültür başkenti ilan edilirken diğer yanda dünyada bir kültür bozulmasına imza atmaktayız. Norveç’te gerçekleşecek olan 2010 Eurovision Şarkı yarışması Kültürümüzün yozlaşmasının en büyük örneği olarak karşımıza dikiliyor.

Önce TRT Genel Müdürlüğü 2010 Eurovision şarkı yarşmasında Türkiye’yi temsil etmesi için Manga adlı grup ile anlaştı. TRT nin bu anlaşması ile Manga Türk kültür ve dilini hiçe sayarak “We Could Be The Same”,adlı ingilizce söyleyecekleri bir parça ile Eurovisiona hazırlanmaya başladı. Müzik otoriterlerinden olumlu not aldığı belirtilen parça malesef halkımıza ve kültürümüze hiç uyum sağlamayan ve Türk halkını temsil sorunu yaşayamaktadır.

Beyaz Show da kameraların karşısına geçen manga grubu “en iyi kaçıncı olursunuz” sorusuna “5. oluruz” cevabını verirken zaten bir nebze halkın sesini duyabildiklerini itiraf etmiş oldular. Türkiye’yi temsilen Türk kültürü ve Türkçe ile alakası olmayan bir şarkı ve grup ile erovisionda yer alırken diğer yanda bir Türk kızı da İngiltere’yi temsil edebilmek için yarış veriyor.

İngiltere’de yaşayan 17 yaşındaki Türk kızı Esma Akkılıç 2010 Eurovision şarkı yarışmasında İngiltere’yi temsilen sahne alabilmek için final elemelerine kalan 6 İngiliz ile kıyasıya yarışıyor. İngiltere’yi temsile soyunan bir Türk kızı. Hatta öyle ki ” İngiltere’yi çok tutkulu ve arzulu bir şekilde temsil edeceğime inanıyorum” diyerek kameraların karşısına çıkan Dersimli Esma’nın Erovision’a katılıp katılamayacağını öğreneceğiz bu akşam. ( 12 Mart Cuma saat 20:30 da)

Türkiyeyi temsilen ingilizce bir parça ile Norveçe gidecek olan Manga’ya rakip İngiltere’yi temsilen bir Türk kızı mı olacak bu akşam öğreneceğiz.

Türkiye olarak 2010 Eurovision şarkı yarışmasında karşımıza çıkan bir başka ilgin durum ise ise 13 Martta ön elemeyi geçerse Sırbıstan adına yarışmaya katılacak olan Emina Jahoviç oldu. Şimdi Emina Jahoviç le ne alakamız var diyebilirsinin amaşöylebir açıklama yapayım. Sırbıstan adına yarışmaya katılacak olan Emina Jahoviç ünlü sarkıcı Musta Sandal’ın eşi Emine Sandal’dan başkası değil. Ünlü basketbolcu Mirsad Türkcan’ın da kardeşi olan Emine Jahoviç/Sandal 2010 Eurovision da Sırpları temsilen sahnede yer alacak. Şarkıcı Mustafa Sandal Türkiye’nin karşısında yarışacak olan eşi hakkındaki sorulara ” Ben Eurovision’a katılmayı düşünmüyorum ama Emina’nın doğru bir karar verdiğine inanıyorum. İki ülke arasında bence artık hiçbir sorun yok. Yarışmada gönlüm hem Türkiye, hem de Sırbistan’dan yana olacak. İkisinin de kazanmasını isterim”diye yanıt verirken Emine kazansın dese Türklerin, Türkiye kazansın dese eşinin kızacağını biliyor olmalı ki binlerce Boşnak kardeşimizin katili Sırplar ile aramızda bir sorun kalmadığını dile getirebiliyor.

Sırplar adına 2010 Eurovision da bir Müslüman kızı Türk Gelini

İngiltere adına 2010 Eurovision da bir Türk kızı

Türkiye adına 2010 Eurovision da İngilizce ve Türk Kültürüyle alakası olmayan bir parça ile yer alacak MANGA adlı grup.

Kültür yozlaşmasının had safhaya ulaştığını ortaya koyacak olan bir Eurovision izleyeceğiz 2010 da anlaşılan. hadi iyi seyirler, iyi uykular…

Tevfik YAZICILAR
13-03-2010

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.