1200 etkinlik kitapseverlerle buluşacak

1200 etkinlik kitapseverlerle buluşacak

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 19 ülke ve Türkiye’den 350’nin üzerinde yayınevinin katılımı ile 10 Mart’ta kapılarını açıyor. Ana teması ‘oku’ üzerine kurulan fuarda 1.200’ün üzerinde kültür etkinliği düzenlenecek.

Fuarda bu yıl Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkılarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de okuyucularla buluşacak. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra özel eşyalarından bazıları da fuarda sergilenecek.

Kitapseverlerin merakla beklediği 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı 10 Mart’ta kapılarını açıyor. CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği iş birliği ile CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenecek fuar, 18 Mart tarihine kadar açık kalacak. İstanbul’un merkezinde metro, Metrobüs, Marmaray gibi tüm ulaşım araçlarına yakın bir lokasyonda düzenlenmesi nedeniyle kısa sürede kitapseverlerin ajandasına girmeyi başaran 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 19 ülke ve Türkiye’den toplam 350’nin üzerinde yayınevini kitapseverlerle buluşturacak. Fuarın bu yılki ana teması ise “oku” üzerine kuruldu.

1.200’ü aşan kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak

Okurların merakla beklediği hafta haline dönüşen 5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Pegasus ve Eğitim Kaynak yayınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce yayınevinin katılımı ile yapılacak.

5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nda okuyucuları çeşitli sürprizler de bekliyor. İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Kültür A.Ş ve KOSGEB tarafından desteklenen fuarda, konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte 1.200’in üzerinde kültür etkinliği düzenlenecek.

 

Üstat Necip Fazıl’ın sergisi fuarda

Bu yıl Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de fuarda okuyucularla buluşacak. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra, özel eşyalarından bazıları da yine fuarda sergilenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler ve Müzeler Müdürlüğü’nün İbrahim Müteferrika sergisi de fuarın en önemli etkinlikleri arasında yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.