PR Atölye Dergisi Yayın Hayatına Başladı

PR Atölye Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Türkiye’de halkla ilişkiler sektörünü akademi ile bir araya getirerek mesleki iş birliklerindeki sınırlılıkları ortadan kaldırmayı hedefleyen İAÜ PR Atölye tarafından öğrenci, akademisyen ve sektör profesyonellerinin katkıları ile hazırlanan PR Atölye dergisi ilk sayısı ile yayın hayatına başladı. İstanbul Aydın Üniversitesiİletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci uygulama birimi İAÜ PR Atölye, sektörde bir ilk olarak gerçekleştirdiği halkla ilişkiler dergisini alana ilgi duyan herkesin beğenisine sunuyor.

PR Atölye Dergisi, tasarımından içeriğine kadar temelinde öğrencilerin işlerinin olduğu, sektörde halkla ilişkiler temalı ilk yayın olma özelliğini taşımaktadır. Halkla ilişkiler mesleğini temsil eden, mesleği doğru anlatan ve günceli takip eden sektörel bir dergi olma hedefiyle yola çıkan PR Atölye, birinci sayısının temasını “Pandemi Günlerinde Halkla İlişkiler” olarak belirledi. Sayının teması doğrultusunda pandemide kriz yönetimi, kurum içi etkinlikler, kurumsal sosyal sorumluluk, medya ile ilişkiler gibi konulara yer verilirken; sektörün önde gelen isimlerinden İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) Başkanı Esra Şengülen Ünsür ve Türkiye’de itibar yönetimi denildiğinde ilk akla gelen isim olan Salim Kadıbeşegil ile yapılan röportajlar da derginin ilk sayısının öne çıkan yazıları arasında yerini aldı.Türkiye’yi halkla ilişkiler mesleği ile tanıştıran Prof. Dr. Alaeddin Asna’nın bilinmeyen yönleri, gerek akademide gerekse özel sektörde birlikte çalışmış olduğu akademisyen ve sektör temsilcileri tarafından PR Atölye okurlarına özel olarak bu sayıda anlatıldı.

İlerleyen sayılarda röportajlar, kampanya örnekleri, vaka incelemeleri gibi sektörün ve akademinin dile getirmek istediği konuları işleyecek olan PR Atölye dergisi, uzun vadede tüm Türkiye’den öğrencilerin uygulama yapabilecekleri, farklı üniversitelerden akademisyenlerin ve halkla ilişkiler profesyonellerinin katkı sunabilecekleri kapsamlı bir yayın olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan dergi, yılda iki kere ücretsiz olarak yayınlanacak.Dergiye https://www.pratolye.com/dergi/sayi1/ web sitesinden ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

İAÜ PR Atölye Hakkında:

 

İAÜ PR Atölye, 2016 yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akbulut önderliğinde kurulmuştur. Atölyenin kurulma amacı, bölüm öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik bilgilerle ve uygulamayı birleştirebilme olanağı sunmaktır. Bunun yanı sıra bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile stratejik halkla ilişkiler uygulamaları gerçekleştirmek, halkla ilişkiler sektöründeki gerçek ve tüzel kişiler ile bölüm öğrencileri arasındaki işbirliğini güçlendirmeye katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin üye olduğu, gönüllülük esasına dayalı katılımcı bir anlayışla faaliyet gösteren PR Atölye’de halkla ilişkilerin uygulama alanlarından başta medya ilişkileri olmak üzere kurumsal halkla ilişkiler (CPR) ve pazarlama yönlü halkla ilişkiler (MPR) kapsamında uygulama çalışmaları yapılmaktadır. Orta ve küçük ölçekli işletme örnekleri ele alınarak bu işletmelerin başta kurum kimliği olmak üzere kurumsal iletişim faaliyet planlarını bölüm başkanı danışmanlığında bir halkla ilişkiler ajansı niteliğinde oluşturmak için gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Meslek sorunlarına dikkat çekmek için Türkiye’nin öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ilk meslek farkındalığı projesi olan #meslegiminfarkındaol kampanyasını da sürdüren İAÜ PR Atölye, etkinlik, sosyal Medya, metin yazarlığı ve kreatif Bölüm olarak dört departmandan oluşmaktadır. Atölyenin web sitesi ve bloğunda öğrenciler tarafından düzenli olarak haber, yazı ve röportaj yayınlanmaktadır. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından etkinlikler, duyurular, sektörle ilgili haberler vb. güncel olarak yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.