GÜNEŞTEKİN, ROSENHANG MUSEUM’DA

GÜNEŞTEKİN’İN İŞLERİ ROSENHANG MUSEUM KOLEKSİYONUNDA

Rosenhang Museum Ahmet Güneştekin’in ikonik işlerinden oluşan Mavi Efsane adlı sergisiyle açıldı.

Hessen Kültür Bakanı Michael Rhein’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa Amsterdam, Frankfurt, Amerika’dan sanat ve ekonomi dünyasının önemli isimleri katıldı. Koleksiyoner Ari de Knecht ve Michael Rosenberg, banka sahibi koleksiyoner Rene Parmantier, müze sahibi Ulli van Gemmern katılan önemli isimler arasında yer alıyor.

Galerie Michael Schultz tarafından düzenlenen sergi 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Güneştekin’in sergilenen işleri arasından bir seçki müzenin koleksiyonuna dahil edilecek.

Rosenhang Museum’un gelenek ve modernin iç içe geçtiği yerleşimlerden biri olan Weilburg’da eski bira fabrikasından dönüştürülmüş bir sanat müzesi. Müzenin koleksiyonları arasında Gerhard Richter, Stephan Balkehnhol, Elvira Bach, Georg Baselitz, Markus Lüpertz, Jörg Immendorff, Günther Uecker, Otto Piene, Heinz Mack gibi sanatçıların işleri yer alıyor.

Mavi Efsane Güneştekin’in kırkyamaya üzerindeki müdahalelerinden, metal ve aynanın duvar rölyeflerinde ve boyutlu tablolarda melez yöntemlerle kullanımına kadar, mitolojik hikâye ve dinlere ait öğeleri yeniden yorumladığı işleri bir araya getiriyor; içbükey ayna ve metal kafes gibi nesneleri, optik yanılsamalar ve renk geçişleri ile birleştiriyor.

Kullandığı çoklu araçların eşit etkileşimini ön planda tutarak işlerine enerji katmayı başaran Güneştekin, bu olanağı, geldiği ve benimsediği kültürün özelliklerini temsil ettiği mitolojiler ile moderniteyi yan yana getirdiği sanatsal alanın ifade şekli sunmuştur. Çalışmaları biçim ve kompozisyonda benzeşmekle birlikte, materyale bağlı kurgulamaları değişim gösteren Güneştekin’in işlerinde ilginç olan, tekstil çalışmalarındaki mikro yapısal inceliklerin yağlı boya sanatında da yansımalarını bulması ve tersi durumda, yani resim sanatındaki aynı büyünün ve esrarengiz düzeyin tekstilde de kendini korumasıdır.

Mavi Efsane, Güneştekin’in mitoloji ve modern dinlerin etkisinde bir sembolizm anlayışıyla kurguladığı özgün bir alana bakış olanağı sunuyor. Modern ile geleneksel olanın bir arada oluşunu vurgulayarak, değişime direnen ile yeni arasında olası bir diyalog yolunu gösteriyor. Rosenhang Museum’da 5 Haziran’da sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.