Çocuklarımız Kime Emanet

Çocuklarımız Kime Emanet

İnternet teknolojisi ve sanal dünya günümüzün en tehlikeli silahı. Sosyal medyada her türlü spekülasyona açık bir biçimde kulaç atıyoruz. Bu başlı başına bir tehlike ancak bunun yanında çocuklarımızın geleceği de bu mecralarda heba oluyor.

Türkiye’de çocuklar karantina sürecinde interneti daha fazla kullanmaya başlamış durumda. Kaspersky adlı siber güvenlik şirketi,çocukların internet erişimini incelediğinde Ocak ayının ilk haftası ile Mart ayının son haftası kıyaslayarak,çocukların web sitesi ziyaret sayısının %250 arttığı açıkladı.

Ülkemizde uygulanan sokağa çıkma yasakları, çocukların eğlenmek için internete daha çok yönelmesine neden olmuş durumda. Bu süreçte internet kullanımının artmasıyla çocukların davranışlarında da değişimler yaşanıyor.

Pandemi sürecinde en çok göze çarpan eğilim, sosyal medyanın artan rolü olurken, Türkiye’de interneti mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya için aktif bir şekilde kullanan çocukların oranı Mart ayında %6 arttığını belirtiyorlar. Tabii bununla birlikte müzik ve video içerikleri de daha çok tüketilmeye başladı.

Düşünsenize bir, günümüzde çocukların internetteki faaliyetleri, dışarıdaki sosyal davranışlarından daha fazla hayatlarında yer tutuyor. Peki bu çocuklar internette karşılaştıkları bilgiler arasında yolu nasıl bulacaklar. Kaspersky ne diyor biliyor musunuz? “Türkiye’de Mart ayının ortasında kısa bir dönemde silahlar, patlayıcı ve yanıcı malzemeler ile ilgili web sitelere ilgi de önemli bir artış gösterdi.”

Çocuklarımız yani geleceğimiz, kim tarafından hangi ahlaki kuralları gözeterek hazırlandığı belirsiz olan bir dünyaya balıklamasına daldı. Bu noktada çocuklarımızı bu dünyada korumamız gerektiği gibi, onlar için sağlıklı İçerik üretmenin ne denli önemli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Geleceğimizin sosyal medyada internet sayfalarında şekilleneceği dünyamızda, ahlaklı ve imanlı içerik üreticilerine çok fazla ihtiyacımız var. Aileler çocuklarını dünyaya hazırlarken bu mecraları boş bırakırsa yarın bu mecralarda zehirli fikirlerini yayanlar çocuklarımızı maalesef bizlerden alacaklardır.

Çocuklarımızı sosyal medyadan, internetten uzak tutmaya çalışmak hiçbir işe yaramayacağı için şimdiden bu mecraları nasıl faydalı hala getirebiliriz onu planlamanın zamanı geldi de geçiyor bile.  Unutmayın SİHA , İHA üretimi kadar önemli olan bu mecrayı boş bırakmamamız gerekiyor.

Haydi artık internette boş boş zaman öldürmeyi bırakıp geleceğe güzel bilgiler bırakalım.

Tevfik YAZICILAR

03 Haziran 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.