BİR MESLEĞİN ANATOMİSİ: ZAMANI YAKALAYAN OFİSLER

BİR MESLEĞİN ANATOMİSİ: ZAMANI YAKALAYAN OFİSLER

Yazar ve Yönetici Asistanı Şebnem Toker’in “28 yıldır profesyonel olarak yapmakta olduğum mesleğime vefa borcumu ödeme isteği ile ortaya çıktı” dediği, yönetici asistanlığını hemen tüm yönleriyle ortaya koyan “Zamanı Yakalayan Ofisler” adlı kitabı, artık Millî Eğitim Bakanlığı’nın pandemi dönemiyle daha da ön plana çıkan bilişim platformu EBA’da, alanın öğretmenleri tarafından kaynak kitap olarak gösteriliyor. 

İngiltere’de Bournemouth College’de Büro Yönetimi eğitimi alan ve ardından farklı sektörlerdeki büyük şirketlerde üst düzey yönetici ve yönetim kurulu başkanı asistanı olarak çalışan, 2004’te Doğan Grubu’na katılarak grup şirketlerinde Yönetim Kurulu asistanı olarak görev alan Şebnem Toker, 2012’den beri Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı asistanlığı yapıyor. Toker, tüm kariyeri boyunca edindiği deneyimi çağın ruhuyla bir araya getirerek kaleme aldığı “Zamanı Yakalayan Ofisler”de iyi bir yönetici asistanın sahip olması gereken donanımlardan bahsediyor.

Kitap, yıllardır öğrencilere anlattıklarının bir araya gelmesiyle oluştu

 “Sekreter yetiştiren Anadolu Teknik Liselerinin yeni açıldığı yıllarda öğretmenlerden talepler almaya başlamıştım. Öğretmenler benden çocuklarla kısa söyleşilerde bir araya gelmemi ve onlara vakalar anlatmamı istiyorlardı. Öğrencilerin; tam olarak toplumlarda değer algısı oturmamış mesleğimizi, sektörün başarılı isimlerinden biri olarak gördükleri rol model aldıkları isimlerden dinlemelerini istiyorlardı. Haklı bir istekti, bende hiç kırmadan ne zaman talep gelse çocukların davetlerini kırmadan onlarla sohbete gidiyordum. Bu sosyal sorumluluk davetlerine yıllar içerisinde Asistan yetiştiren üniversiteler, asistanlık seminerleri düzenleyen firmaların düzenlemiş oldukları seminerlerde konuşmacı davetleri eklendi. İşte tüm bu buluşmalar konuşmalar için hazırlamış olduğum alt yapı çalışmaları sohbetlerimde verdiğim mesajlar bir araya gelip ‘Zamanı Yakalayan Ofisler’ kitabını oluşturdu” diyen Şebnem Toker, kendini tanımaktan kurumu tanımaya, sözlü- yazılı iletişimden beden diline, toplantı ve davet yönetiminden dijital çağın yeni uygulamalarına kadar pek çok konuya değinen kitabın, bu alanda meslek uygulamalarının tamamını bir arada veren Türkiye’deki ilk kitap olduğunun altını çiziyor.

“Öğretmenler EBA üzerinden kitabı kaynak olarak gösterdiler”

“1992 yılından beri büro yöneticisi ve asistanlara yönelik bir kitap olmayışı kaynak sıkıntısı yaratıyordu. Yurt dışında pek çok örneği olsa da Türkiye’de maalesef meslek uygulamalarının tamamını bir arada veren yayın bulmak imkansızdı” diyen Şebnem Toker sözlerini şu şekilde sürdürüdü: “Ben modern ofis yönetimini bizzat uyguluyordum, kitabın pandemi öncesinde yayınlanmış oluşu ve kitapta işlemiş olduğum digital ofis yönetimi örnekleri kitaba olan talebi yükseltti. Pandemi sürecinde öğretmenler EBA üzerinden kitabı kaynak olarak gösterdiler ve bizim sohbetlerimiz online üzerinden de yürüdü. İkinci baskıya hazırlandığımız şu günlerde kitabımın misyonunu tamamlamış olmasından mutluluk duyuyorum.”

Kitap Adı: Zamanı Yakalayan Ofisler-Dijital Çağda Büro Yönetimi

Yazar: Şebnem Toker

Yayınevi: CEO Plus

Sayfa Sayısı: 244

İlk Baskı Yılı: 2020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.